print

گزارشی از مناقشه‌ای ناکام که 40 سالگی نظام اسلامی را نشانه رفته است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و رسانه سازمان بسیج اساتید فارس، این روزها مناقشه لفظی آمریکا ایران بحث داغ سپهر سیاسی بین‌الملل و فضای داخلی کشور تست؛ اما آیا ترامپ با راه‌انداختن این مناقشه به‌دنبال یک توافق بزرگ علی‌رغم مخالفان متحدان منطقه‌ای مثل رژیم جعلی صهیونیستی با ایران اسلامی است  و یا این تنها نوعی تله برای فشار بیشتر بر ایران است؟

این سؤال و نظایر آن می‌تواند چالش‌ها و تحلیل‌های بسیاری را از منظر سیاست خارجی و نوع دیدگاه تحلیلگران به وجود آورند که پرداخت به هر منظر و نوع کنش جمهوری اسلامی با آن از دیدگاه مشخص قابل بررسی است.

در این گزارش با تشریح 40 سال انواع جنگ‌ و بحران آمریکا علیه ایران اسلامی به بررسی مناقشه لفظی این روزهای ترامپ با ایران اسلامی و پیشنهاد مذاکره با ایران می‌پردازیم.

با طرح این موضوع در گفتگو با تحلیلگر مسائل بین‌الملل در شیراز، به بررسی روابط ایران و آمریکا می‌پردازد.

غلامرضا صفرپور در این گفتگو با بررسی مناقشه ایران و آمریکا از ابتدای انقلاب اسلامی اظهار کرد: انقلاب اسلامی در شرایط بین‌الملل با سیاست «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» به پیروزی رسید که آن زمان قطب شرق و غرب از دو منظر سیاسی و فرهنگی با عناوین کمونیسم و لیبرالیسم اداره می‌شدند.

استاد روابط بین‌الملل دانشگاه آزاد شیراز افزود: از همان اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، نظام سلطه به سرکردگی امریکا از همه توان خود از استحاله به دست لیبرال‌های دولت موقت گرفته تا حمایت و تحریک گروهک‌های تجزیه‌طلب در استان‌های مرز، حمله به طبس به بهانه آزادی گروگان خود، طراحی کودتای نوژه و چراغ سبز نشان دادن به صدام برای سرنگونی نظام جموری اسلامی را به کار گرفت.

وی تصریح کرد: همه این توطئه‌های رنگارنگ با تدبیر و درایت حضرت امام(ره) و با حضور گسترده مردم در صحنه خنثی و نقش بر آب شد.

به گفته این تحلیلگر سیاسی، آمریکا بعد از جنگ تحمیلی (جنگ سخت) و هدف فروپاشی از درون جنگ سرد (مدل فروپاشی شوروی سابق) متشکل از جنگ نیمه سخت، اقتصادی و نرم روی آورد.

صفرپور با اشاره به حمایت آمریکا از فتنه‌گران داخلی در جریان فتنه‌های 78 و 88 بیان کرد: آنها به خیال خود درصدد بودند تا با انقلاب مخملی نظیر کشورهای آسیانه میانه، جمهوری اسلامی را استحاله و از مسیراصلی خود منحرف کنند که مردم با خلق حماسه 9 دی و با تدبیر رهبری معظم انقلاب از این توطئه همچون توطئه‌های قبل سرفراز بیرون آمدند و دشمن ناکام ماند.

دبیر کمیته تحلیل سازمان بسیج اساتید فارس ادامه داد: آمریکا با عملیاتی کردن نظریه برخورد تمدن‌های هانتیگتون، به جنگ‌های نیابتی با هدف کاهش نفوذ جامعه اسلامی در منطقه غرب آسیا با حمایت گروهک‌های تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره پرداخت.

به گفته وی، این موضوع نیز بر اساس آیه مبارکه «و مکروا و مکرالله و الله خیرالمکرین» روزبروز باعث افزایش نفوذ جامعه اسلامی و کاهش نفوذ محور«غربی_عبری_عربی» در منطقه شد و این منطقه راهبردی به نمایشگاهی از شکست‌های پی در پی آنها تبدیل شد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: براین اساس امروزه آمریکایی‌ها با دلار نفتی عربستان و پادویی گروهک‌های تروریستی منافقین و با هدف سرنگونی نظام اسلامی از درون فتنه القای ناکارآمدی نظام را با راهبردهای فشار اقتصادی، روانی و عملی در دستور کار خود قرار داده‌اند.

وی با استناد به فرمایشات رهبری معظم انقلاب در باب فتنه القای ناکارآمدی نظام گفت: در واقع اینها فشار اقتصادی را از طریق راه‌اندازی قرارگاه جنگ اقتصادی در وزارتخانه خزانه‌داری آمریکا دنبال کرده و درصدد هستند تا ملت ایران را به ستوه آورده و به خیال خودشان تسلیم زورگویی آمریکا شوند که این خیالی باطل است.

این تحلیلگر سیاست بین‌الملل تصریح کرد: آمریکا با فشار روانی در تلاش است تا نقاط قوت و اقتدارآفرین کشور مانند صنعت موشکی را که با بومی‌سازی به عقبه‌ای استراتژیک  برای جمهوری اسلامی تبدیل شده به به چالش تبدیل کنند.

صفرپور به فشار عملی نیز اشاره و بیان کرد: اینها با این فشار درصدد هستند تا به وسیله ایادی خود در داخل با سوءاستفاده از مطالبات به حق مردم اعتراضات آنها را به آشوب بکشانند.

وی گفت: اینها همه درراستای توطئه آشفته ناکام کردن جشن 40 سالگی انقلاب اسلامی است که به تعبیر مقام معظم رهبری، 40 سالگی انقلاب اسلامی، نشاط و پختگی انقلاب است و مثل همیشه ملت فهیم و انقلابی ایران اسلامی در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن مشت محکمی بر دهان یاوه‌گویان خواهند زد.

این تحلیلگر سیاست بین‌الملل در ادامه این گفتگوی خود با اشاره به رجزخوانی ترامپ در قبال ایران اسلامی اشاره و بیان داشت: ترامپ اخیرا با رجزخوانی گفته که فروش نفت ایران را به صفر خواهیم رسانید که با پاسخ قاطع رئیس جمهوری روبرو و نامه سردار سلیمانی، سخنان دکتر روحانی ضمانت اجرایی یافت.

وی افزود: با سخنرانی فرمانده سپاه قدس، کاخ سفید به ناچار به عقب‌نشینی دچار شده و در خواست مذاکره بدون پیش شرط را مطرح کرد که به نظر می‌رسد اهدافی را مدنظر داشته باشد.

به اعتقاد صفرپور، تأثیرگزاری در انتخابات آینده کنگره آمریکا، تست جامعه اسلامی و واکنش احتمالی افکار عمومی، به اشتباه محاسباتی انداختن بعضی مسؤولین و دوقطبی کردن جامعه از اهداف این مذاکره است.

استاد دانشگاه آزاد شیراز تصریح کرد: هرچند که درخواست مذاکره و رابطه معمولا از سوی برخی رؤسای جمهور آمریکا وجود داشته اما به فرموده رهبری معظم انقلاب، پنجه چدنی زیر دستکش مخملی خود را بارها نشان دادند.

 وی با اشاره به مذاکره‌ای که منجر به برجام شد و با قطعنامه 2231 شورای امنیت هم ضمانت اجرایی گرفت، گفت: همین شخص مدعی مذاکره از برجام خارج و شورای امنیت را دور زده و امضای وزیر خارجه سابق آمریکا را لگدمال کرد.

صفرپور بیان کرد: اگر ترامپ راست می‌گوید، باید برای حسن نیت تمامی تحریم‌های ظالمانه علیه ایران را لغو، مبادله ارزی(سوئیفت) را برقرار و بابت تمامی اتفاقات گذشته از ملت ایران عذرخوهی کند و بعد از راست‌آزمایی، نظام جمهوری اسلامی تصمیم نهایی را بگیرند.

بنابر گزارش، در واقع با نگاهی به سوابق آمریکا می‌توان گفت: آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و استقرار نظام جمهوری اسلامی، رویکرد خصمانه‌ای در قبال ایران اتخاذ کرده است.

 درباره ادعای مذاکره با ایران می‌توان اذعان داشت که آمریکایی ها به هیچ وجه در این زمینه صداقت نداشته و از موضوع مذاکره بیشتر قصد داشته‌اند به عنوان یک ابزار سیاسی برای وادار کردن ایران به وارد شدن به مسیری طولانی و در نهایت بی نتیجه سوء استفاده کنند.

هدف آمریکا از مذاکره بیشتر بیان و دیکته کردن خواسته‌های زیاده‌طلبانه و نه مذاکره تعاملی از ایران بوده است که در آن آمریکایی‌ها خواسته‌های خود را بیان کرده و طرف مقابل نیز همه آنها را بدون قید و شرط بپذیرد.

دولت ترامپ حاضر نیست یک قدم از خواسته‌های خود و رژیم صهیونیستی کوتاه بیاید و در صورت مذاکره دو جانبه با ایران همان چیزهایی از ایاران می‌خواهد که صهیونیست‌ها از آن خواسته اند.

و در پایان باید گفت: برجام نمونه‌ای از کلکسیون بدعهد‌های آمریکا است که با خروج از برجام ثابت کرده که آمریکا نمی‌تواند برای مذاکره مورد اعتماد قرار گیرد.

در این گزارش با تشریح 40 سال انواع جنگ‌ و بحران آمریکا علیه ایران اسلامی به بررسی مناقشه لفظی این روزهای ترامپ با ایران اسلامی و پیشنهاد مذاکره با ایران پرداخته است.